SKŁADNIKI:
150 g steku z tuńczyka w oleju lub kawałki tuńczyka
2 ogórki konserwowe
4 rzodkiewki
10 dag sera żółtego tartego
1 szalotka
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
150 g steku z tuńczyka w oleju lub kawałki tuńczyka
2 ogórki konserwowe
4 rzodkiewki
10 dag sera żółtego tartego
1 szalotka
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Stek z tuńczyka odcedzam . Dodaję do miski. Ogórki i szalotkę drobno siekam. Dodaję do miseczki. Rzodkiewki myję i drobno siekam dodaję do tuńczyka.
Ser żółty trę na małych oczkach dodaję do pozostałych składników. Doprawiam solą i pieprzem, dodaję jogurt i majonez. Mieszam.
Podaję z ulubionym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz