11 kwi 2017

PIZZA Z PIECZARKAMI



SKŁADNIKI:

Ciasto


15 g drożdży świeżych
180 ml ciepłej wody
400 g mąki pszennej
15 ml oleju rzepakowego
Sól i pieprz do smaku
Szczypta cukru

Dodatkowo


20 dag pieczarek
1 cebula
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki suszonej bazyli
1 łyżka papryki czerwonej
2 ogórki konserwowe
5 plastrów ser żółtego
2 gałązki natki
Pietruszki
Koncentrat pomidorowy
Kasza manna
Olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE:

Składniki ciasta łącze ze sobą. Wyrabiam ciasto. Pozostawiam do wyrośnięcia ok 1 godziny w ciepłym miejscu pod przykryciem np. Bawełnianą ściereczką. Blachę polewam olejem a następnie posypuję kaszą manną. Ciasto wyrabiam przekładam na blachę. Pieczarki kroję w plastry, cebulę kroję w piórka. W garnku wlewam olej a następnie dodaję pieczarki i cebulę. Doprawiam. Smażę na rumiano. Ogórki i natkę drobno siekam. Ciasto smaruję koncentratem następnie przekładam pieczarki z cebulą, ogórki oraz natkę pietruszki i ser. Piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem. 

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF