SKŁADNIKI:
1.5 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej
1. 5 szklanki mleka
2 łyżki oleju np. Kokosowego
2 łyżki cukru np. Kokosowego
Szczypta soli
2 jajka
2 szklanki mąki
Powidła malinowe
Nutella
Olej kokosowy lub inny do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wlewam wodę, mleko, cukier, olej. Wbijam jajka, dodaję mąkę. Dokładnie mieszam za pomocą miksera.
Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego, za pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron.
Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego
1.5 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej
1. 5 szklanki mleka
2 łyżki oleju np. Kokosowego
2 łyżki cukru np. Kokosowego
Szczypta soli
2 jajka
2 szklanki mąki
Powidła malinowe
Nutella
Olej kokosowy lub inny do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wlewam wodę, mleko, cukier, olej. Wbijam jajka, dodaję mąkę. Dokładnie mieszam za pomocą miksera.
Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego, za pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron.
Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz