26 maj 2017

SPAGHETTI a'la BOLOGNESE


Nie masz pomysłu na szybki i łatwy obiad? Nie masz czasu na skomplikowane dania? Mam rozwiązanie:)
Zapraszam :)


SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego z indyka
500 ml przecieru pomidorowego
200 g makaranu spaghetti
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
1 łyżeczka papryki chilli
Sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki curry
Olej do smażenia np. rzepakowy
Ulubiony sos np. czosnkowy

PRZYGOTOWANIE:


 Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i przekładam mięso. Smażę na rumiano, doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz curry. Dodaję przecier pomidorowy i dusze jeszcze aż całość zgęstnieje.

Ser żółty kroję w kostkę. Makaron przygotowuję według instrukcji. Makaron odcedzam. Polewam sosem, na górę posypuję serem.

Podaję z ulubionym sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF