6 cze 2017

CEBULOWA KASZA GRYCZANA


KASZA GRYCZANA - idealny dodatek do mięs, ryb, warzyw , sałatek, jajek.
Pyszna o charakterystycznym zapachu i smaku.
Dziś przygotowałam ją gotowaną w cebuli i podałam z jajkiem sadzonym.
Polecam.

SKŁADNIKI:
🍳2 cebule
🍳2 woreczki kaszy gryczanej
🍳Sól i pieprz do smaku
🍳1 łyżeczka czosnku granulowanego
🍳Dodatkowo: 6 jajek i sól np. Czarna

PRZYGOTOWANIE:
🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳
 Cebulę obieram a następnie kroję w piórka. Do garnka wlewam wodę i wkładam cebulę. Zagotowuję dodaję kaszę, solę i pieprzę. Gotuję aż kasza będzie miękka.

Pod koniec gotowania dodaję jeszcze ok 1 łyżeczki czosnku granulowanego. Kaszę odcedzam. Przekładam na talerz.

Podaję z jajkami sadzonymi z dodatkiem czarnej soli.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF