Uwielbiam robić i jeść domowe wędliny. Wiem wtedy , że nie posiadają zbędnych i nie zdrowych dodatków czy konserwantów.
Dziś proponuję Wam , nie jednokrotnie sprawdzony i wypróbowany przepis na Domową wędlinę z indyka w czosnkowej glazurze.
Mięso naciera się marynatą dzień wcześniej , ale warto poczekać na efekt końcowy.
Polecam 💕💕💕💕
SKŁADNIKI:
🍴1. 5 kg fileta z indyka
🍴2 ząbki czosnku
🍴1 łyżeczka czosnku granulowanego
🍴1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
🍴Sól i pieprz do smaku
🍴1 łyżka majeranku
🍴1 łyżeczka koperku suszonego
🍴1 łyżka oleju rzepakowego
🍴1 łyżka sosu sojowego ciemnego
🍴Siatka do wędlin
Dziś proponuję Wam , nie jednokrotnie sprawdzony i wypróbowany przepis na Domową wędlinę z indyka w czosnkowej glazurze.
Mięso naciera się marynatą dzień wcześniej , ale warto poczekać na efekt końcowy.
Polecam 💕💕💕💕
SKŁADNIKI:
🍴1. 5 kg fileta z indyka
🍴2 ząbki czosnku
🍴1 łyżeczka czosnku granulowanego
🍴1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
🍴Sól i pieprz do smaku
🍴1 łyżka majeranku
🍴1 łyżeczka koperku suszonego
🍴1 łyżka oleju rzepakowego
🍴1 łyżka sosu sojowego ciemnego
🍴Siatka do wędlin
PRZYGOTOWANIE:
Filet z indyka myję. Rozkrajam wzdłuż ale nie do końca. Lekko rozbijam.
Składniki marynaty dokładnie łącze i nacieram mięso.
Zawijam i przekładam do siatki na wędliny. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.
Pozostawiam w lodówce najlepiej na noc lub kilka godzin.
Piekę ok 120 min w 180 stopniach. Następnie po upieczeniu pozostawiam do osiągnięcia.
Po osiągnięciu zdejmuję siatkę. Kroję w plastry. Smacznego.
Piekę ok 120 min w 180 stopniach. Następnie po upieczeniu pozostawiam do osiągnięcia.
Po osiągnięciu zdejmuję siatkę. Kroję w plastry. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz