Pyszne i szybkie w przygotowaniu kotleciki wołowe z pieczarkami i serem. Idealnie pasują do obiadu ale również do bułek czy kanapek typu burger. Polecam smakują rewelacyjnie.
Zapraszam również na mój FP https://www.facebook.com/gotowaniepatki/
Zapraszam również na mój FP https://www.facebook.com/gotowaniepatki/
SKŁADNIKI:
✔350 g mięsa mielonego wołoweg
✔2 jajka
✔Sól i pieprz do smaku
✔2 łyżki sosu BBQ
✔2 łyżki zarodków pszennych lub 1.5 łyżki płatków owsianych
✔1 pęczek natki pietruszki
✔8 pieczarek
✔2 plastry sera żółtego
✔2 łyżki sosu BBQ
✔2 łyżki zarodków pszennych lub 1.5 łyżki płatków owsianych
✔1 pęczek natki pietruszki
✔8 pieczarek
✔2 plastry sera żółtego
PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajka,oraz przyprawy i sos
bbq. Następnie dodaję zarodki pszenne lub płatki owsiane.
Natkę pietruszki myję i drobno
siekam dodaję do miseczki z mięsem.
Mięso dokładnie wyrabiam. Pieczarki myję i drobno siekam. Ser w plastrach drobno siekam.
Z mięsa formuję kotleciki wielkości dłoni. W środku robię dołek. Kładę pieczarki i posypuję serem. Piekę w 180 stopniach przez 30 min.
Mięso dokładnie wyrabiam. Pieczarki myję i drobno siekam. Ser w plastrach drobno siekam.
Z mięsa formuję kotleciki wielkości dłoni. W środku robię dołek. Kładę pieczarki i posypuję serem. Piekę w 180 stopniach przez 30 min.
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz