Pyszny i łatwy w wykonaiu pomysł na obiad. Tym razem potrawka z mięsa mielonego ze szpinakiem , pieczarkami oraz szalotką. Podałam z kaszą kuskus. Ja jak i moja rodzina lubi takie połączenia. A Wy?
Zapraszam również na mój FP https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ .
SKŁADNIKI:
➜500 g mięsa mielonego wieprzowego
➜500 ml przecieru pomidorowego
➜8 pieczarek
➜1 szalotka
➜3 garści świeżego szpinaku
➜Sól i pieprz do smaku
➜2 łyżki paaty curry
➜Olej do smażenia
➜Kasza kuskus
➜500 ml przecieru pomidorowego
➜8 pieczarek
➜1 szalotka
➜3 garści świeżego szpinaku
➜Sól i pieprz do smaku
➜2 łyżki paaty curry
➜Olej do smażenia
➜Kasza kuskus
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso mielone smażę na rozgrzanej patelni z łyżką oleju rzepakowego.
Dodaję przyprawy a następnie mieszam.
W osobnym garnku smażę drobno
posiekane pieczarki oraz drobno posiekaną szalotkę. Smażę z dodatkiem soli i pieprzu. Mieszam co jakiś czas. Dodaję szpinak.Mieszam.
Pieczarki i szpinak dodaję do mięsa który znajduje się na patelni. Całość mieszam.Dodaję pastę curry oraz przecier pomidorowy. Duszę jeszcze ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Kaszę kuskus przygotowuję jak w instrukcji na opakowaniu. Potrawę podaję z kaszą.
Pieczarki i szpinak dodaję do mięsa który znajduje się na patelni. Całość mieszam.Dodaję pastę curry oraz przecier pomidorowy. Duszę jeszcze ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Kaszę kuskus przygotowuję jak w instrukcji na opakowaniu. Potrawę podaję z kaszą.
1 komentarz:
super przepis:)
Prześlij komentarz