18 cze 2017

MIGDAŁOWO-OWOCOWY KOKTAJL


Dziś zapraszam na pyszny i lekkikoktajl na bazie mleka migdałowego. Polecam i Smacznego. 

SKŁADNIKI:

🍹150 ml mleka roślinnego np. migdałowego
🍹1 Jabłko
🍹1 gruszka
🍹2 łyżeczki zarodków pszennych lub 1 łyżka płatków owsianych


PRZYGOTOWANIE:

  Jabłko i gruszkę myję dokładnie. Wykrawam środek i kroję na mniejsze kawałki.

Do kubka blendera wkładam umyte i pokrojone na mniejsze kawałki owoce.
Następnie dodaję dwie łyżeczki zarodków pszennych.

Na sam koniec wlewam schłodzone mleko migdałowe.

Oczywiście można użyć innego mleka roślinnego. Całość dokładnie blenduję.
 



 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF