Dziś zapraszam na pyszny i lekkikoktajl na bazie mleka migdałowego. Polecam i Smacznego.
SKŁADNIKI:
🍹150 ml mleka roślinnego np. migdałowego
🍹1 Jabłko
🍹1 gruszka
🍹2 łyżeczki zarodków pszennych lub 1 łyżka płatków owsianych
PRZYGOTOWANIE:
Jabłko i gruszkę myję dokładnie. Wykrawam środek i kroję na mniejsze kawałki.
Do kubka blendera wkładam umyte i pokrojone na mniejsze kawałki owoce.
SKŁADNIKI:
🍹150 ml mleka roślinnego np. migdałowego
🍹1 Jabłko
🍹1 gruszka
🍹2 łyżeczki zarodków pszennych lub 1 łyżka płatków owsianych
PRZYGOTOWANIE:
Jabłko i gruszkę myję dokładnie. Wykrawam środek i kroję na mniejsze kawałki.
Do kubka blendera wkładam umyte i pokrojone na mniejsze kawałki owoce.
Następnie dodaję dwie łyżeczki zarodków pszennych.
Na sam koniec wlewam schłodzone mleko migdałowe.
Oczywiście można użyć innego mleka roślinnego. Całość dokładnie blenduję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz