Pyszny i bardzo sycący gulasz z mięsa mielonego z indyka z kaszą kuskus. Pyszny gulasz z ananasem i warzywami. Słodko -kwaśny. Idealny. Polecam i smacznego.
SKŁADNIKI:
🍛500 g mięsa mielonego z indyka
🍛500 ml przecieru pomidorowego
🍛5 plastrów ananasa z syropu
🍛1 marchewka
🍛Natka pietruszki
🍛3 łyżki pasty curry
🍛Sól i pieprz do smaku
🍛Olej do smażenia
🍛Kasza kuskus
🍛500 ml przecieru pomidorowego
🍛5 plastrów ananasa z syropu
🍛1 marchewka
🍛Natka pietruszki
🍛3 łyżki pasty curry
🍛Sól i pieprz do smaku
🍛Olej do smażenia
🍛Kasza kuskus
PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone smażę na rozgrzanej patelni na rumiano. Dodaję sól i
pieprz do smaku oraz 2 łyżki pasty curry. Mieszam. Dodaję przecier
pomidorowy. Zmniejszam ogień.
Następnie ananasa z puszki kroję w kostkę dodaję do mięsa, marchewkę obieram i trę na tarce na grubych oczkach dodaję do mięsa.
Całość mieszam i duszę ok 5 min co jakiś czas mieszając. Kaszę kuskus przygotowuję jak na instrukcji. Kiedy gulasz będzie gotowy posypuję świeżą natką pietruszki.
Podaję z kaszą.
Następnie ananasa z puszki kroję w kostkę dodaję do mięsa, marchewkę obieram i trę na tarce na grubych oczkach dodaję do mięsa.
Całość mieszam i duszę ok 5 min co jakiś czas mieszając. Kaszę kuskus przygotowuję jak na instrukcji. Kiedy gulasz będzie gotowy posypuję świeżą natką pietruszki.
Podaję z kaszą.
1 komentarz:
Bardzo lubię gulasz :) Jest przepyszny. Bardzo podoba mi się połączenie smaku słodko-kwaśnego w tym gulaszu.
Pozdrawiam,
Patryk
Prześlij komentarz