Dziś zapraszam na pyszny krem z brokułem i groszkiem. Idealna zupa delikatna bez chemii, bez glutenu. Zupa na bazie bulionu warzywnego. Polecam .
SKŁADNIKI:
15 dag obranego młodego groszku
15 dag mrożonych brokułów
3 ząbki czosnku
1. 5 litra wywaru z warzyw
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka bazylii
PRZYGOTOWANIE:
Do wywaru wkładam brokuły oraz groszek zielony. Gotuję aż warzywa będą miękkie.
Dodaję sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę majeranku i bazylii. Przez praskę przeciskam czosnek.
Dodaję do zupy. Garnek odstawiam i czekam aż przestygnie.
Za pomocą ręcznego blendera, blinduję do uzyskania jednolitego kremu.
Ponownie garnek wstawiam na ogień i zagotowuję. Podaję ciepła. Smacznego.
SKŁADNIKI:
15 dag obranego młodego groszku
15 dag mrożonych brokułów
3 ząbki czosnku
1. 5 litra wywaru z warzyw
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka bazylii
PRZYGOTOWANIE:
Do wywaru wkładam brokuły oraz groszek zielony. Gotuję aż warzywa będą miękkie.
Dodaję sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę majeranku i bazylii. Przez praskę przeciskam czosnek.
Dodaję do zupy. Garnek odstawiam i czekam aż przestygnie.
Za pomocą ręcznego blendera, blinduję do uzyskania jednolitego kremu.
Ponownie garnek wstawiam na ogień i zagotowuję. Podaję ciepła. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz