13 lip 2017

SAŁATKA Z WĘDLINĄ I FENKUŁEM



SKŁADNIKI:
1/3 fenkułu
3 jajka na twardo
3 ogórki konserwowe
1 papryka
10 dag sera żółtego
1 0 dag ulubionej wędliny
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki musztardy delikatesowej
2 łyżki majonezu
 
PRZYGOTOWANIE:

 Fenkuł myję i drobno siekam. Jajka na twardo obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję, wyrajam gniazdo nasienne i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe również kroję w kostkę. Ser żółty oraz wędlinę kroję w kostkę.

Wszystkie składniki przekładam do miski. Dodaję musztardę i majonez oraz przyprawy. Mieszam ze sobą.

Przed podaniem wkładam do lodówki na minimum 30 minut.
 



Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF