SKŁADNIKI:na ok 8 sztuk
✔1 brokuł
✔2 jajka
✔6 łyżek bułki tartej do kotletów
✔1 /2 szklanki bułki tartej do panierki
✔sól i pieprz do smaku
✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
✔1 łyżka oregano
✔1 łyżka koperku
✔1 kulka mozzarelli
✔1 łyżka czosnku granulowanego
✔olej do smażenia np rzepakowy
✔2 jajka
✔6 łyżek bułki tartej do kotletów
✔1 /2 szklanki bułki tartej do panierki
✔sól i pieprz do smaku
✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
✔1 łyżka oregano
✔1 łyżka koperku
✔1 kulka mozzarelli
✔1 łyżka czosnku granulowanego
✔olej do smażenia np rzepakowy
PRZYGOTOWANIE:
Brokuły gotuję a następnie studzę. Zimne brokuły dzielę na mniejsze części.
Do malaksera wkładam brokuła, jajka, bułkę, mozzarellę oraz przyprawy.
Dokładnie ze sobą mielę na gładką masę. Z masy formuję kotleciki.
Następnie obtaczam w bułce tartej.
Smażę na głębokim oleju ze wszystkich stron. Smażę na rumiano.
Do malaksera wkładam brokuła, jajka, bułkę, mozzarellę oraz przyprawy.
Dokładnie ze sobą mielę na gładką masę. Z masy formuję kotleciki.
Następnie obtaczam w bułce tartej.
Smażę na głębokim oleju ze wszystkich stron. Smażę na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz