Uwielbiam domowy chleb. Niestety nie zawsze mam czas na szukanie dobrych składników by chleb wyszedł smaczny. Na szczęście znalazłam idealne rozwiązanie Polskie Młyny Chleb Graham -Mieszanka do domowego wypieku. Wystarszy dodać wodę i otrzymamy świeże i pachnące pieczywo kiedy tylko przyjdzie nam na to ochota. W zestawie z Mieszanką dołączona jest Foremka, dzięki temu mamy już wszystko pod ręką. Polecam :) Ja jestem zachwycona :)
SKŁADNIKI:
1 Mieszanka do domowego wypieku Chleb Graham Polskie Młyny
210 ml wody
PRZYGOTOWANIE:
✅Do miski wsypujemy Mieszankę CHLEB Graham POLSKIE MŁYNY a następnie wlewamy wodę.
✅Wyrabiamy ciasto mikserem na wolnych obrotach do połączenia składników a następnie na wysokich obrotach ok 5 minut do chwili uzyskania gładkiej konsystencji.
✅Pozostawiamy ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu ok 20 minut.
✅Wyjmujemy ciasto a następnie formujemy wałek .
✅Wkładamy wałek do dołączonej foremki.
✅Ciasto w formie przykrywamy i odstawiamy w ciepłym miejscu na kolejne 60 min aż ciasto podrośnie.
✅Wstawiamy foremkę wraz z ciastem do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i pieczemy ok 40-50 minut.
✅Po upieczeniu ciasta czekamy aż wystygnie.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz