22 sie 2017

CHLEB GRAHAM POLSKIE MŁYNY



Uwielbiam domowy chleb. Niestety nie zawsze mam czas na szukanie dobrych składników by chleb wyszedł smaczny. Na szczęście znalazłam idealne rozwiązanie Polskie Młyny Chleb Graham -Mieszanka do domowego wypieku. Wystarszy dodać wodę i otrzymamy świeże i pachnące pieczywo kiedy tylko przyjdzie nam na to ochota. W zestawie z Mieszanką dołączona jest Foremka, dzięki temu mamy już wszystko pod ręką. Polecam :) Ja jestem zachwycona :)

SKŁADNIKI:

1 Mieszanka do domowego wypieku Chleb Graham Polskie Młyny 
210 ml wody 

PRZYGOTOWANIE:

✅Do miski wsypujemy Mieszankę CHLEB Graham POLSKIE MŁYNY a następnie wlewamy wodę. 

✅Wyrabiamy ciasto mikserem na wolnych obrotach do połączenia składników a następnie na wysokich obrotach  ok 5 minut do chwili uzyskania gładkiej konsystencji. 

✅Pozostawiamy ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu ok 20 minut. 

✅Wyjmujemy ciasto a następnie formujemy wałek . 

✅Wkładamy wałek do dołączonej foremki. 

✅Ciasto w formie przykrywamy i odstawiamy w ciepłym miejscu na kolejne 60 min aż ciasto podrośnie. 

✅Wstawiamy foremkę wraz z ciastem  do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i pieczemy ok 40-50 minut. 

✅Po upieczeniu ciasta czekamy aż wystygnie. 

SMACZNEGO :)











Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF