Pyszne domowe burgery to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.
Dziś polecam HAMBURGERY ze schabowym przygotowanym w kefirze. Przepis znajdziecie TU---Schabowe w kefirze.
SKŁADNIKI:
6 bułek na burgery
6 kotletów schabowych marynowanych w kefirze
1 pomidor
1 ogórek
2 ogórki konserwowe
1 /2 cebuli
Sałata
6 plastrów sera żółtego
Sos bbq
Sól i pieprz do smaku
Masło do posmarowania bułek
PRZYGOTOWANIE:
Bułki kroję na połówki. Każdą smaruję masłem. Na rozgrzanej patelni smażę bułki tą stroną co jest posmarowana bułka na rumiano.
Na bułkę kładę plaster sera, kotlet schabowy i wkładam do piekarnika. Piekę przez ok 5 min w 180 stopni do chwili aż ser się roztopi.
Pomidory i ogorki obieram i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w plastry. Na podgrzaną bułkę polewam sos bbq. Następnie kładę warzywa. Zamykam bułkę.
Podaję na ciepło.
Dziś polecam HAMBURGERY ze schabowym przygotowanym w kefirze. Przepis znajdziecie TU---Schabowe w kefirze.
SKŁADNIKI:
6 bułek na burgery
6 kotletów schabowych marynowanych w kefirze
1 pomidor
1 ogórek
2 ogórki konserwowe
1 /2 cebuli
Sałata
6 plastrów sera żółtego
Sos bbq
Sól i pieprz do smaku
Masło do posmarowania bułek
PRZYGOTOWANIE:
Bułki kroję na połówki. Każdą smaruję masłem. Na rozgrzanej patelni smażę bułki tą stroną co jest posmarowana bułka na rumiano.
Na bułkę kładę plaster sera, kotlet schabowy i wkładam do piekarnika. Piekę przez ok 5 min w 180 stopni do chwili aż ser się roztopi.
Pomidory i ogorki obieram i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w plastry. Na podgrzaną bułkę polewam sos bbq. Następnie kładę warzywa. Zamykam bułkę.
Podaję na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz