4 wrz 2017

DIETETYCZNY KRUPNIK

 
Uwielbiam lekkie zupy . Dziś zapraszam na zdrową wersję Krupnika. Idealna propozycja dla osób na diecie wątrobowej ale również dla osób dbających o figurę. 

Składniki dla 4 osób:


✏2 l wody
✏1 udko z kurczaka bez skóry
✏2 marchewki
✏Sól i pieprz do smaku
✏3 ziarna angielskie
✏2 liście laurowe
✏2 łyżki natki pietruszki
✏1/2 kaszy jęczmiennej drobnej

PRZYGOTOWANIE:


Do garnka wlewam wodę, ziele angielskie, liść laurowy oraz udko z kurczaka bez skóry. Gotuję.

Dodaję obrane marchewki.

Gotuję aż mięso będzie lekko miękkie.

Następnie wsypuję kaszę jęczmienną.

Gotuję dalej na małym ogniu aż kasza będzie miękka.

Na sam koniec dodaję sól i pieprz do smaku oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF