Sezon na grzyby w pełni. Uwielbiam leśne dobra jakie nas otaczają . Będąc w UK niestety nie mogę cieszyć się nimi tak jak bym chciała. Brakuje mi Naszego Polskiego Lasu, pachnącego :) Dlatego dziś postanowiłam zrobić pyszną sałatkę z duszonymi leśnymi grzybami.
SKŁADNIKI:
→5 leśnych grzybów (dowolnych)
→2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki
→1 cebula
→sól i pieprz do smaku
→3 jajka na twardo
→5 ogórków konserwowych
→10 dag sera żółtego
→2 łyżki majonezu
→2 łyżki jogurtu
→2 łyżki masła
→2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki
→1 cebula
→sól i pieprz do smaku
→3 jajka na twardo
→5 ogórków konserwowych
→10 dag sera żółtego
→2 łyżki majonezu
→2 łyżki jogurtu
→2 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE:
Jajka obieram. Kroję w kostkę.
Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach.
Grzyby myję, obieram kroję w drobną kostkę.
Grzyby myję, obieram kroję w drobną kostkę.
Cebulkę obieram i kroję w kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzewam masło dodaję grzyby i cebulę solę i pieprze do smaku.
Duszę na rumiano. Studzę. Dodaje do miski.
Ogórki konserwowe kroję w kostkę.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę. Dodaję sól i pieprz oraz majonez i jogurt.
Mieszam.
W garnku o grubym dnie rozgrzewam masło dodaję grzyby i cebulę solę i pieprze do smaku.
Duszę na rumiano. Studzę. Dodaje do miski.
Ogórki konserwowe kroję w kostkę.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę. Dodaję sól i pieprz oraz majonez i jogurt.
Mieszam.
Polecam pozostawienie pod przykryciem sałatki w lodówce na min 30 min tak by smaki ze sobą się połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz