Pyszne bo domowe:) Tak uważam i zdania nie zmienie:)
Zapraszam :)
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Burgery
- 500 g mięsa mielonego z wołowiny
- 1 cebula drobno posiekana
- 2 łyżki drobno posiekanej natki
- Sól i pieprz do smaku
- 1 jajko
Dodatkowo
- 4 bułki do burgerów mogą być kajzerki
- 1 /2 ogórka zielonego
- 1 pomidor
- 1/2 cebuli
- 2 garście rukoli
- 10 dag sera żółtego np. Chaddera
- 10 dag sera typu feta
- Ulubiony sos
Ze składników na burgery wołowe formuję kotlety o grubości ok 0.5-1 cm.
Grilluję z obu stron na rumiano.
Bułki do burgerów przekrajam wzdłuż. Na bułkę z obu stron kładę
ser. Kładę mięso. Wkładam do piekarnika na ok 4 minuty by ser się
rozpuścił.
Następnie myję pomidora, kroję w plastry. Ogórka świeżego obieram kroję w plastry. Cebulę obieram kroję w kostkę.
Na mięso kładę warzywa. Posypuję rukolą oraz serem feta. Polewam ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz