Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.
SKŁADNIKI NA 4 OSOBY:
- 500 g mięsa wołowego
- Kilka mini marchewek lub 1 duża
- Kalafior
- Groszek mrożony
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżka vegety
- 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
- Pieprz
- Kasza Jęczmienna ok 1 szklanki
Mięso myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Do worka przekładam mięso oraz warzywa. Zamykam worek.
Następnie wkładam do piekarnika. Piekę ok 50 min w 180 dtopniach.
Kaszę jęczmienną gotuję tak jak w instrukcji na opakowaniu.
Upieczone mięso z warzywami podaję z kaszą jęczmienną polaną sosem z mięsa. Pyszne danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz