9 lis 2017

GULASZ ORIENTALNY NA MLECZKU









Zima zbliża się wielkimi krokami. Z dnia na dzień sięgamy po cieplejsze ubrania . Ochota na szybkie przekąski powoli nam mija.

Dlatego na ciepły obiad mam rozwiązanie- Orientalny Gulasz na Mleczku kokosowym, który przygotowałam w Garnku z pokrywą firmy BERLINGER HAUS z serii FOREST LINE  



Oczywiście ze sklepuhttps://www.tanieagd.pl/ 



Jeśli Ktoś jeszcze nie czytał mojej Recenzji o Garnku oraz Patelni zapraszam ---Link Tu ----RECENZJA


Przygotowując to Dania w Garnku BERLINGER HAUS  B, Stwierdzam , że od tej pory nie użyje już innego do przygotowania dań. 
   
Garnek bardzo szybko się nagrzał

Trzymał ciepło -przygotowanie gulaszu zajęło mi o połowę mniej czasu niż w zwykłym garnku 

 Mięso usmażyło się ekspresowo 
 Mycie - szybko bez zacieków  
Jeśli jeszcze nie byliście w SKLEPIE https://www.tanieagd.pl/ 

TO SERDECZNIE ZACHĘCAM :)


Bezpośredni Link do produktu ------


https://www.tanieagd.pl/pl/p/GARNEK-BERLINGER-HAUS-FOREST-LINE-24CM-4.5L-BH-1197/3087

 A TERAZ PRZEJDŹMY DO GULASZU


SKŁADNIKI NA 4 OSOBY:
  • 2 filety z kurczaka

  • 20 dag mieszanki chińskiej mrożonej

  • 2 łyżki curry

  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego

  • 3 łyżki natki pietruszki

  • Sól i pieprz do smaku

  • Olej do smażenia np.rzepakowy

  • Przyprawy do kurczaka:

  • 1 łyżka papryki ostrej

  • 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej

  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego

  • 1 łyżeczka czosnku mielonego

  • 1 łyżeczka pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

Filet z kurczaka kroję w drobną kostkę. Dokładnie obtaczam w przyprawach.

W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodaję mięso smażę na rumiano.

Następnie zmniejszam ogień i dodaję warzywa mrożone najlepiej mieszankę warzyw chińskich. Wlewam 0.5 l wody. Duszę ok 5 min dolewam mleczko kokosowe.

Duszę jeszcze ok 15 min co jakiś czas mieszając. Doprawiam przyprawą curry, dodaję 1 łyżkę sosu sojowego ciemnego i jeśli jest taka potrzeba solą i pieprzem do smaku.

Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do garnka z gulaszem. Podaję z ryżem lub makaronem.


smacznego :)

















2 komentarze:

Kinga pisze...

Wygląda apetycznie! :-)

Domowe Potrawy pisze...

Świetny ten gulasz:) Podoba mi się ten garnek:)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF