21 gru 2017

KROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI



Brak pomysłu na krokiety? Tym razem mam idealne rozwiązanie:) Krokiety z Kapustą Kwaszoną z Marchewką firmy ORZECH
Smakują wyśmienicie ,polecam i zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH :)

SKŁADNIKI NA 30 sztuk:

PRZYGOTOWANIE:

 Kapustę przepłukuję zimną wodą a następnie drobno siekam. Do garnka wkładam kapustę i zalewam wodą tak by zakrywała kapustę. Ja dodałam kapustę ze słoika która już jest doprawiona, jeśli używamy takiej na wagę dodajemy pieprz, sól oraz liść laurowy i ziele angielskie. 
Gotuję ok 30 min co jakiś czas mieszając. Pieczarki myję a następnie drobno siekam. Na patelni rozgrzewam masło a następnie dodaję pieczarki i drobno posiekaną cebulę, solę i pieprze do smaku.

Ugotowaną kapustę przecedzam. Dodaję pieczarki mieszam dokładnie. W razie czego można jeszcze doprawić.

Farsz nakładam na naleśnik za pomocą łyżki i zawijam w prezenciki. Na talerzu rozbijam jajka i wlewam mleko, dodaję sól i pieprz, dokładnie ubijam. Na drugi talerz wsypuję bułkę tartą.

Krokiety panieruję najpierw w jajku potem w bułce. Smażę na rumiano na patelni na rozgrzanej patelni. Podaję z barszczem. 


2 komentarze:

Sylwia pisze...

Krokiety w każdej postaci super sprawa :)

Gotowaniepatki pisze...

O tak :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF