15 gru 2017

UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY ŻOŁĄDKAMI


Pyszne mięso z indyka , faszerowane drobiowymi żołądkami. Idealna wędlina dla każdego . Można ją podawać do obiadu ale również do kanapek. Polecam osobą będącym na diecie również cukrzycowej. 


Zapraszam do polubienia mojej strony na FBhttps://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI DLA 6 Osób:

  • 1.5 udzca z indyka
  • 0.5 kg żołądków drobiowych
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka papryki chilli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżeczka majeranku i bazyli

PRZYGOTOWANIE:

 Żołądki myję a następnie gotuję w osolonej wodzie ok 20 min. Udziec z indyka myję wycinam kostki, kości oraz chrząstki. Można również usunąć skórę. Rozkrajam wzdłuż ale uważam żeby nie przekroić mięsa. Mięso nacueram przyprawami. Na środek kładę Żołądki,posypuję pieprzem i solą do smaku. Zawijam. Wkładam mięso. Do siatki do wędlin. Piekę w piekarniku pod przykryciem najlepiej w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach. Podaję odrazu albo zdejmuję siatkę, pozostawiam do wystygniecia, wkładam do lodówki na monimum kilka godzin i kroję do kanapek.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF