Pyszne mięso z indyka , faszerowane drobiowymi żołądkami. Idealna wędlina dla każdego . Można ją podawać do obiadu ale również do kanapek. Polecam osobą będącym na diecie również cukrzycowej.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FBhttps://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI DLA 6 Osób:
- 1.5 udzca z indyka
- 0.5 kg żołądków drobiowych
- 1 łyżka natki pietruszki
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka papryki chilli
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżeczka majeranku i bazyli
PRZYGOTOWANIE:
Żołądki myję a następnie gotuję w osolonej wodzie ok 20 min. Udziec z
indyka myję wycinam kostki, kości oraz chrząstki. Można również usunąć
skórę. Rozkrajam wzdłuż ale uważam żeby nie przekroić mięsa. Mięso
nacueram przyprawami. Na środek kładę Żołądki,posypuję pieprzem i solą
do smaku. Zawijam. Wkładam mięso. Do siatki do wędlin. Piekę w
piekarniku pod przykryciem najlepiej w naczyniu żaroodpornym ok 1.5
godziny w 180 stopniach. Podaję odrazu albo zdejmuję siatkę, pozostawiam
do wystygniecia, wkładam do lodówki na monimum kilka godzin i kroję do
kanapek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz