Pyszna zupa pieczarkowa z makaronem idealna na Wigilię.
Polecam :)
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
- 500 g pieczarek lub innych grzybów
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki selera naciowego
- Sól i pieprz do smaku
- 1 kostka rosołowa
- 2 łyżki wegety
- 2 łyżki czosnku granulowanego
- 150 g makaronu nitki
- 1 cebula
- Masło do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki drobno kroję. Cebulę Obieram i kroję w kostkę. Na patelni
rozpuszczam 2 łyżki masła. Przekładam cebulkę i pieczarki, smażę na
rumiano. Dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną natkę. Do garnka o
grubym dnie wlewam ok 3 litry wody a następie dodaję pieczarki.
Zagotowuję, dodaję kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łodygi selera naciowego następnie dodaję 3 ząbki czosnku można przecisnąć czosnek przez praskę.
Gotuję ok 15 min a następnie dodaję makaron cienki nitki, gotuję jeszcze ok 4 minuty aż makaron będzie ugotowany tak jak lubimy.
Podaję od razu można również dodać do porcji zupy łyżkę jogurtu naturalnego.
Zagotowuję, dodaję kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łodygi selera naciowego następnie dodaję 3 ząbki czosnku można przecisnąć czosnek przez praskę.
Gotuję ok 15 min a następnie dodaję makaron cienki nitki, gotuję jeszcze ok 4 minuty aż makaron będzie ugotowany tak jak lubimy.
Podaję od razu można również dodać do porcji zupy łyżkę jogurtu naturalnego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz