SKŁADNIKI na 4 Osoby:
- 2.5 l zimnej wody
- 500 g kiszonych ogórków z wodą
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka wegety
- 1 kostka rosołowa
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 łyżki natki pietruszki
- Jogurt naturalny ok 150 ml
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlewam ok 2.5 l wody. Dodaję liść laurowy, ziele angielskie,
kostkę rosołową oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Wlewam do wody również wodę z
ogórków kiszonych. Zagotowuję.
Ogórki trę na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obieram i również trę na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę.
Do zupy dodaję ziemniaki oraz marchewkę. Zmniejszam ogień, gotuję ok 20 min az ziemniaki będą lekko miękkie. Dodaję startą marchewkę. Natkę myję i drobno siekam. Gotuję jeszcze ok 5 min. Posypuję natką pietruszki.
Zupę wlewam do miseczek. Do każdej dodaję łyżkę jogurtu naturalnego. Mieszam. Smacznego.
Ogórki trę na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obieram i również trę na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę.
Do zupy dodaję ziemniaki oraz marchewkę. Zmniejszam ogień, gotuję ok 20 min az ziemniaki będą lekko miękkie. Dodaję startą marchewkę. Natkę myję i drobno siekam. Gotuję jeszcze ok 5 min. Posypuję natką pietruszki.
Zupę wlewam do miseczek. Do każdej dodaję łyżkę jogurtu naturalnego. Mieszam. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz