15 gru 2017

UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM

Zapraszam do polubienia mojej strony na FBhttps://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:

  • 1 kg udźca z indyka
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 5 łyżek prażonej cebulki
  • 3 łyżki drobno posiekanej natki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka papryki chilli
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka wegety
  • 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE:
 Udziec myjemy a następnie wycinamy wszystkie kości i chrząstki, można również usunąć skórę.

Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką.

Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka.

Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin.

Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach.

Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką i piekę dalej bez przykrycia.

Po wystygnięciu zdejmuję siatkę. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF