SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
- 1 kg udźca z indyka
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 5 łyżek prażonej cebulki
- 3 łyżki drobno posiekanej natki
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka papryki chilli
- 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka wegety
- 2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Udziec myjemy a następnie wycinamy wszystkie kości i chrząstki, można również usunąć skórę.
Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką.
Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka.
Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin.
Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach.
Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką i piekę dalej bez przykrycia.
Po wystygnięciu zdejmuję siatkę. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką.
Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka.
Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin.
Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach.
Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką i piekę dalej bez przykrycia.
Po wystygnięciu zdejmuję siatkę. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz