Uwielbiam zupy.
Dziś postanowiłam zrobić zupę pomidorową z makaronem muszelki na wywarze z warzyw. Idealna zupa dla osób , które nie jedzą mięsa.
Polecam :)
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
➤2 Marchewki
➤2 Łodygi Selera naciowego
➤1 Pietruszka
➤3 łyżki drobno siekanej natki pietruszki
➤250 g makaronu muszelki ugotowanego
➤500 ml przecieru pomidorowego
➤ 3 łyżki koncentratu pomidorowego
➤sól i pieprz do smaku
➤1 kostka warzywna
➤3 liście laurowe
➤1 łyżka lubczyku
➤5 ziaren ziela angielskiego
PRZYGOTOWANIE:
1. Do garnka o grubym dnie wlewamy 3 litry wody , dodajemy obrane warzywa , ziele, liście, sól i pieprz oraz kostkę.
2. Kiedy woda się zagotuje , gotuję jeszcze ok 10 minut.
3. Za pomocą łyżki cedzakowej wyciągam warzywa , liść i zielę.
4. Wlewam przecier i dodaję koncentrat.
5. Doprawiam solą i pieprzem oraz lubczykiem.
6. Dodaję marchewkę ugotowaną i pokrojoną w plastry lub kostkę.
7. Dodaję do miski makaron , wlewam zupę oraz posypuję świeżą natką pietruszki.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz