Kolejna pyszna pasta - tym razem jajeczna z ogórkiem małosolnym. Pyszna i idealna do kanapek , tortilli, krakersów.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤❤❤
- 4 ugotowane jajka na twardo
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowe
- 3 ogórki małosolne
- 10 dag tartego sera np. cheedar
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
Ogórki małosolne drobno kroję w kostkę. Ugotowane jajka trę na tarce o grubych oczkach.
W miseczce łączę utarte jajka, pokrojone ogórki małosolne, dodaję kukurydzę konserwową, tarty ser żółty. Mieszam ze sobą.
Doprawiam solą i pieprzem, dodaję również majonez, jogurt naturalny oraz musztardę. Mieszam.
Pozostawiam ok 30 min w lodówce przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz