31 lip 2018

PASTA Z OGÓRKIEM MAŁOSOLNYM



Kolejna pyszna pasta - tym razem jajeczna z ogórkiem małosolnym. Pyszna i idealna do kanapek , tortilli, krakersów. 

Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło
 
SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:


  • 4 ugotowane jajka na twardo
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowe
  • 3 ogórki małosolne
  • 10 dag tartego sera np. cheedar
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
PRZYGOTOWANIE:

 Ogórki małosolne drobno kroję w kostkę. Ugotowane jajka trę na tarce o grubych oczkach. 

 W miseczce łączę utarte jajka, pokrojone ogórki małosolne, dodaję kukurydzę konserwową, tarty ser żółty. Mieszam ze sobą.

Doprawiam solą i pieprzem, dodaję również majonez,  jogurt naturalny oraz musztardę. Mieszam.

Pozostawiam ok 30 min w lodówce przed podaniem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF