Dziś zapraszam na pyszną Tartę z ciasta francuskiego, z pieczarkami i szpinakiem. Robi się ją bardzo szybko , wystarczy kilka składników. Smakuje rewelacyjnie . Polecam każdemu nie tylko na obiad czy kolację ale również spotkania w gronie rodzinnym czy imprezy z przyjaciółmi.Smacznego :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 20 dag pieczarek
- 3 garscie szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 20 dag sera żółtego tartego
- Ketchup do posmarowania spodu
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia lub masła
Pieczarki myję a następnie drobno kroję. Cebulę obieramy i kroję w kostkę.
Szpinak myję i drobno siekam. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, przekładam cebulę i czosnek.
Smażę na rumiano. Dodaję pieczarki i szpinak, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano.
Farsz odstawiam na bok aż przestygnie.
Ciasto francuskie smaruję ketchupem, posypuję serem tartym a następnie przekładam farsz.
Na wierzch posypuję jeszcze serem. Piekę ok 35 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz