12 sie 2018

KOTLETY PO STAROPOLSKU



Uwielbiam kotlety z kurczaka , przygotowuję je nie tylko do obiadu ale również do kanapek czy do boxa dla meża do pracy. 
Tym razem zapraszam na kotlet z kurczaka w marynowane musztardą i majonezem,w panierce z bułki tartej. 
Polecam i życzę smacznego :)

 apraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI NA 6 sztuk:

  • 3 filety z kurczaka pojedyncze
  • Sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki musztardy ostrej
  • 3 łyżki majonezu tradycyjnego
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 3 jajka do panierowania
PRZYGOTOWANIE:

 Filety z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję wzdłuż, tak by powstało ok 6 dużych kotletów. Dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Solę i pieprzę do smaku. W miseczce łącze musztardę oraz majonez.

Każdy kotlet smaruję z obu stron. W jednej misce wysypuję bułkę tartą,w drugiej rozbijam jajka i dokładnie bełtam widelcem. Kotlety panieruję najpierw w jajku potem w bułce.

Smażę na oleju dokładnie rozgrzanym z obu stron na złoto.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF