Kolejna odsłona pysznych naleśników odsmażanych z musem truskawkowym, domowej roboty . Idealna propozycja na nie banalny podwieczorek. Polecam. Masz ochotę? Zapraszam :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/
SKŁADNIKI NA OK 10 SZTUK:
Naleśniki
- 1.5 szklanki mąki pszennej
- 0.5 szklanki mąki gryczanej
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- 1 szklanka ziemnego mleka
- 1 szklanka zimnej wody gazowanej
Mus
- 15 truskawek
- 2 łyżki cukru brązowego
Dodatkowo
1 łyżka masłaPRZYGOTOWANIE:
Składniki naleśników dokładnie łączymy za pomocą miksera.
Smażymy naleśniki na odrobinie oleju ,na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Międzyczasie robimy mus. Truskawki myjemy,obieramy. Przekładamy do rondla o grubym dnie, posypujemy cukrem brązowym.
Smażymy na średnim ogniu aż owoce się rozpadną. Naleśniki składamy w trójkąty.
Na patelni rozgrzewamy masło a następnie smażymy na złoto. Podajemy z musem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz