Dziś zapraszam na pyszną tartę francuską ze szpinakiem , pieczarkami . Robi się ją z gotowego ciasta feancuskiego ale smakuje rewelacyjnie. Polecam każdemu . Podaję ją nie tylko na obiad czy kolację ale również na spotkania ze znajomymi czy rodziną.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤❤❤
SKŁADNIKI :
Sos
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 15 dag sera żółtego tartego
- Sól i pieprz do smaku
Tarta
- 1 opakowania ciasta francuskiego ok 380g
- 20 dag pieczarek
- 1 filet z kurczaka
- 1/2 cebuli czerwonej
- 2 garscie szpinaku
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki przyprawy gyros do mięsa
- 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej
- Olej do smażenia
- Ser żółty tarty do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Filety myję a następnie kroję w kostkę a następnie doprawiam. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Przekładam do miski.
Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę.
Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam.
Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam.
Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę.
W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto.
Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach przez 30 minut.
Smacznego.
Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę.
Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam.
Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam.
Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę.
W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto.
Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach przez 30 minut.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz