20 wrz 2018

Francuskie Tarty z pieczarkami i szpinakiem


Dziś zapraszam na pyszną tartę francuską ze szpinakiem , pieczarkami . Robi się ją z gotowego ciasta feancuskiego ale smakuje rewelacyjnie. Polecam każdemu . Podaję ją nie tylko na obiad czy kolację ale również na spotkania ze znajomymi czy rodziną. 


Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI :


Sos

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • Sól i pieprz do smaku

Tarta

  • 1 opakowania ciasta francuskiego ok 380g
  • 20 dag pieczarek
  • 1 filet z kurczaka
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 garscie szpinaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki przyprawy gyros do mięsa
  • 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej
  • Olej do smażenia
  • Ser żółty tarty do posypania  
 PRZYGOTOWANIE:

 Filety myję a następnie kroję w kostkę a następnie doprawiam. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Przekładam do miski.

Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.

Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę.

Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam.

Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam.

Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę.

W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto.

Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach przez 30 minut.

Smacznego. 


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF