Przekąski z ciasta francuskiego zawsze się sprawdzają na niespodziewane odwiedziny czy imprezy rodzinne i spotkania z przyjaciółmi. Dziś polecam takie przekąski z wiejską kiełbasą. Polecam.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤❤❤
SKŁADNIKI:
- 380 g ciasta francuskiego (opakowanie)
- 2 kiełbasy
- 3 ogórki konserwowe
- 10 dag sera żółtego tartego
- Ketchup
PRZYGOTOWANIE:
Gotowe ciasto francuskie kroję w kwadraty ok 14 sztuk.
Kiełbasę obieram
ze skóry a następnie kroję w słupki .
Ogórki konserwowe kroję w słupki .
Każdy kwadrat smaruję ketchupem a następnie kładę kiełbasę, ogórek,
ser.
Zawijam w rulonik. Przekładam na papier do pieczenia.
Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz