1 wrz 2018

PULPETY OWSIANE Z INDYKIEM W SOSIE


Lekkie i zdrowe, pulpety z indyka z płatkami owsianymi w sosoie pomidorowym. Idealna propozycja na delikatny obiad dla każdego. Polecam i życzę smacznego. 

 Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI NA OK 12 sztuk:

Kotleciki

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki przyprawy do kotletów mielonych
  • 1 łyżka papryki mielonej słodkiej i ostrej
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka ketchupu

Dodatkowo

  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia mięsa
PRZYGOTOWANIE:

 W dużej misce łącze wszystkie składniki pulpetów. W garnku o grubym dnie wlewam wodę ok 2 szklanki. Gotuję. Z mięsa formuje kotleciki.

Na patelni rozgrzewamy olej, smażę na rumiano kotleciki ze wszystkich stron.

Przekładam do garnka z.ugotowaną wodą. Dodaję przecier pomidorowy.

Gotuję na małym ogniu ok 25 min. Podaję z kaszą lub ziemniakami.
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF