Lekkie i zdrowe, pulpety z indyka z płatkami owsianymi w sosoie pomidorowym. Idealna propozycja na delikatny obiad dla każdego. Polecam i życzę smacznego.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤❤❤
SKŁADNIKI NA OK 12 sztuk:
Kotleciki
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 2 jajka
- 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki przyprawy do kotletów mielonych
- 1 łyżka papryki mielonej słodkiej i ostrej
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka ketchupu
Dodatkowo
- 500 ml przecieru pomidorowego
- sól i pieprz do smaku
- olej rzepakowy do smażenia mięsa
PRZYGOTOWANIE:
W dużej misce łącze wszystkie składniki pulpetów. W garnku o grubym dnie wlewam wodę ok 2 szklanki. Gotuję. Z mięsa formuje kotleciki.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażę na rumiano kotleciki ze wszystkich stron.
Przekładam do garnka z.ugotowaną wodą. Dodaję przecier pomidorowy.
Gotuję na małym ogniu ok 25 min. Podaję z kaszą lub ziemniakami.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażę na rumiano kotleciki ze wszystkich stron.
Przekładam do garnka z.ugotowaną wodą. Dodaję przecier pomidorowy.
Gotuję na małym ogniu ok 25 min. Podaję z kaszą lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz