Uwielbiam słodkie placuszki nie ważne czy na śniadanie czy na kolację . Robi się je szybko a smakują chyba zawsze zwłaszcza do porannej kawy. Tym razem zrobiłam placuszki z polskim chudym twarogiem.
Wyszło ok 20 sztuk . Polecam.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤❤❤
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 250 g chudego twarogu
- 1,5 szklanki mąki
- 150 ml mleka
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki cukru np. cynamonowego
- Szczypta soli
- Olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Do miski przekładamy chudy twaróg, mąkę,jajka,cukier,cukier cynamonowy lub inny oraz mleko.
Całość dokładnie łącze za pomocą widelca. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.
Za pomocą łyżki nakładam ciasto twarogowe na patelnię a następnie rozprowadzamy na kształt placuszków (wielkość i grubość zależy od nas).
Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubioną konfiturą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz