Kocham wędzone ryby. Lubię robić z nich różne ciekawe dania ale często też dodaję do past czy sałatek. Dziś zapraszam na pyszną i szybką w przygotowaniu sałatkę z wędzonej makreli w towarzystwie sera żółtego oraz naszych polskich ogórków kiszonych.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI DLA OK 6 OSÓB :
- 1 makrela wędzona
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 10 dag sera żółtego
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 pęczka kopru
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 pora (biała część)
- Sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki musztardy
PRZYGOTOWANIE:
Makrelę wędzoną obieramy z ości i dzielimy na małe kawałki.
Ogórki
kiszone kroję w drobną kostkę.
Pora (białą część ) drobno siekam.
Szczypiorek i koperek myję i drobno siekam.
Ser żółty kroję w kostkę.
Ugotowane i obrane jajka kroję w kostkę.
Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i pieprzem, dodaję jogurt i musztardę.
Mieszam. Pozostawiam w lodówce ok 30 min. przed podaniem.
Mieszam. Pozostawiam w lodówce ok 30 min. przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz