18 sty 2019

SAŁATKA Z WĘDZONEJ MAKRELI












Kocham wędzone ryby. Lubię robić z nich różne ciekawe dania ale często też dodaję do past czy sałatek. Dziś zapraszam na pyszną i szybką w przygotowaniu sałatkę z wędzonej makreli w towarzystwie sera żółtego oraz naszych polskich ogórków kiszonych


Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI DLA OK 6 OSÓB :

  • 1 makrela wędzona
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka kopru
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pora (biała część)
  • Sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy
PRZYGOTOWANIE:

 Makrelę wędzoną obieramy z ości i dzielimy na małe kawałki. 
Ogórki kiszone kroję w drobną kostkę.
 Pora (białą część ) drobno siekam. 
Szczypiorek i koperek myję i drobno siekam.
 Ser żółty kroję w kostkę. 
Ugotowane i obrane jajka kroję w kostkę.
Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i pieprzem, dodaję jogurt i musztardę.

Mieszam. Pozostawiam w lodówce ok 30 min. przed podaniem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF