Dziś zapraszam na pyszną, zdrową i szybką w przygotowaniu surówkę z kiszonej kapusty :)
Chyba każdy ją zna w różnych wersjach.
Moja z marchewką , jabłkiem , świeżym koprem oraz oliwą :)
Smacznego
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI:
- 10 dag kiszonej kapusty
- 1 duża marchewka
- 2 jabłka
- 1/2 pęczka kopru
- 1 łyżka oliwy lub np. oleju rzepakowego z dodatkiem kokosowego (smakowe)
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kiszoną kapustę siekam drobno.
Marchew obieram i trę na tarce o grubych
oczkach.
Jabłka obieram i również trę na tarce o grubych oczkach.
Koper
myję, siekam drobno.
Składniki przekładam do miski.
Polewam oliwą ja dałam 1 duża łyżkę.
Doprawiam szczyptą soli i pieprzem.
Mieszam dokładnie.
Surówkę przed podaniem pozostawiam w lodówce na ok 30
min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz