13 kwi 2019

Majonezowe Udka bez kości pieczone w szpinaku i pieczarkach



Witam Was ,dziś pogoda nas nie rozpieszcza...Dziś mam bardzo leniwy dzień..nic a nic mi się niechce..Dlatego postanowiłam prosty j szybkj obiad a przy tym smaczny i taki inny.... Eksperyment się udał wszystkim bardzo smakowało
 🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛 Mowa tu o Pieczonych udkach z kurczaka bez kości w majonezie ,szpinaku i pieczarkach..no pychotka... Zapraszam do polubienia mojej strony , będzie mi bardzo miło 🤗🤗🤗🤗🤗🤗

 Skladniki na ok 4 porcji :

🍽 8 udek z kurczaka bez kości
 🍽 3 garście świeżego szpinaku
 🍽 6 pieczarek
🍽 1/2 pęczka kopru
🍽 3 łyżki prażonej/suszonej cebuli
🍽 makonez.ok.3 łyżki
 🍽 sól i pieprz do smaku
 🍽.2 łyżki papryki czerwonej mielonej dowolnej
🍽 1 łyżka czosnku
 🍽 1 łyżka suszonej bazyli

 Przygotowanie :

1. Mięso myjemy,nacieramy przyprawami oraz majonezem. Mieszam.
 2. Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
3. Szpinak myję i kroję drobno.
4. Koper myję i drobno siekam.
 5. W naczyniu żaroodpornym kładę pieczarki,szpinak, cebulę, mięso ,posypuję koprem.
 6. Piekę pod przykryciem ok 70 minut.
 7. Podaję z ulubionymi dodatkami

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF