4 wrz 2019



Pamiętacie szyszki z dzieciństwa? Ja o nich sobie przypomniałam na spacerze na Krupówkach i postanowiłam zrobić dla gości na przyjęcie urodzinowe mojego Mikołaja. I wiecie co? Okazały się Hitem ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤❤❤

 Przepis na ok 25 szyszek kakaowych:

 180 g ryżu preparowanego

 300 g krówek

2 łyżki dobrego masła

 3 łyżki kakao

 Przygotowanie:

Do dużego garnka przekładam masło, rozstapiam. Dodajemy krówki,mieszamy całyczas aż krówki się rozpuszczą. Dodajemy kakao i mieszamy dokładnie ażmasa zrobi się ciemna Dodajemy ryż. Mieszam. Pozostawiamy aż całość lekko ostygnie. Formujemy szyszki/kulki. Moja rada -lekko nawilzyc wodą dłonie .

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF