24 sty 2020
Wrap z Tapioki z lekką sałatką z tuńczykiem
Witam Was Kochani ;) Dziś tak jak wcześniej zapowiadałam , podaje , świetny przepis na wrapy z Tapioki ;) podawane z lekką sałatką z tuńczykiem ;)
Tapioke kupicie w sklepie http://www.sklep.panegara.pl .
Link tu ----http://www.sklep.panegara.pl/tapioka-nawodniona.html
Teraz w rewelacyjnej cenie :) Polecam w 100%
A co to Tapioka?
TAPIOKA
to produkt bezglutenowy,
hipoalergiczny,
100% naturalny, bez konserwantów, lekko strawny i bardzo pożywny, wytwarzany ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Tapioka to produkt do błyskawicznego przyrządzania m.in. bezglutenowych placków, zamiast pieczywa. Idealnie sprawdza się u osób dbających o linię oraz tych walczących o nową sylwetkę .
🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗
Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki Gotowaniepatki
Składniki na 4 porcje:
4 saszetki Tapioki Koala po 90 g ---http://www.sklep.panegara.pl/tapioka-nawodniona.html
Sałatka:
1 puszka tuńczyka stek z wody
150 g Mix sałat
1/2 cebuli czerwonej
1/2 puszki kukurydzy
1/2 świeżego ogórka
1/2 papryki czerwonej
2 ogórki kiszone
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
Sos:
2 łyżki Majonezu
2 łyżki Jogurtu Naturalnego
1 łyżka Musztardy
Sól i pieprz
Przygotowanie :
1. Patelnię nieprzywierającą ,rozgrzewam bardzo mocno. Następnie wsypuję jedną saszetkę ok 90g Tapioki , następnie wyrównuję łyżką. Smażę kilka sekund , a następnie przewracam na drugą stronę i również smażę kilka sekund. Aż wszystkie granulki Tapioki ,połączą się.
2. Następnie przygotowuję sałatkę.
3. Tuńczyka odcedzamy.
4. Cebulę, ogórki, paprykę kroję w kostkę.
5. Pietruszkę siekamy.
6.kukurydzę odcedzamy.
7. Łącze składniki sosu.
8. Składniki sałatki również łącze ze sobą, całość polewam sosem.
9. Na ciepłego wrapa ,nakładam porcję sałatki, składam na pół albo zawijam .
10. Smacznego .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz