24 sty 2020

Wrap z Tapioki z lekką sałatką z tuńczykiem




Witam Was Kochani ;) Dziś tak jak wcześniej zapowiadałam , podaje , świetny przepis na wrapy z Tapioki ;) podawane z lekką sałatką z tuńczykiem ;)

 Tapioke kupicie w sklepie http://www.sklep.panegara.pl .

 Link tu ----http://www.sklep.panegara.pl/tapioka-nawodniona.html
Teraz w rewelacyjnej cenie :) Polecam w 100%

 A co to Tapioka?

 TAPIOKA

to produkt bezglutenowy,
hipoalergiczny,
100% naturalny, bez konserwantów, lekko strawny i bardzo pożywny, wytwarzany ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Tapioka to produkt do błyskawicznego przyrządzania m.in. bezglutenowych placków, zamiast pieczywa. Idealnie sprawdza się u osób dbających o linię oraz tych walczących o nową sylwetkę .

🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗

Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki Gotowaniepatki

 Składniki na 4 porcje:

 4 saszetki Tapioki Koala po 90 g ---http://www.sklep.panegara.pl/tapioka-nawodniona.html

Sałatka:

 1 puszka tuńczyka stek z wody
 150 g Mix sałat
 1/2 cebuli czerwonej
 1/2 puszki kukurydzy
1/2 świeżego ogórka
 1/2 papryki czerwonej
 2 ogórki kiszone
 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

 Sos:
 2 łyżki Majonezu
 2 łyżki Jogurtu Naturalnego
 1 łyżka Musztardy
 Sól i pieprz

 Przygotowanie :

 1. Patelnię nieprzywierającą ,rozgrzewam bardzo mocno. Następnie wsypuję jedną saszetkę ok 90g Tapioki , następnie wyrównuję łyżką. Smażę kilka sekund , a następnie przewracam na drugą stronę i również smażę kilka sekund. Aż wszystkie granulki Tapioki ,połączą się.

 2. Następnie przygotowuję sałatkę.

 3. Tuńczyka odcedzamy.

 4. Cebulę, ogórki, paprykę kroję w kostkę.


 5. Pietruszkę siekamy.

6.kukurydzę odcedzamy.

7. Łącze składniki sosu.

8. Składniki sałatki również łącze ze sobą, całość polewam sosem.

 9. Na ciepłego wrapa ,nakładam porcję sałatki, składam na pół albo zawijam .

 10. Smacznego .

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF