1 lut 2020

Karkówka duszona w sosie własnym

Witam Was ;) Tak jak obiecałam ,podaję przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu , karkówkę duszoną w jałowcu w sosie własnym. 🥗🥘🥗🥘🥗🥘🥗🥘 Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie Skworcu

 https://www.skworcu.com.pl

 Będzie Mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki Gotowaniepatli🥰❤🥰❤🥰


❤ Składniki: 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 1kg karkówki wieprzowej
 1 duża CEBULA

 Marynata :

 5 ziaren jałowca Skworcu
5 liści laurowych Skworcu
 5 łyżek czosnku granulowanego Skworcu
 5 łyżek przyprawy do wieprzowiny Skworcu
 Sól i pieprz do smaku
 1 łyżka czerwonej papryki mielonej Skworcu
 2 łyżki sosu sojowego
 2 łyżki oleju
 2 łyżki ketchupu
1 łyżeczka miodu

 Dodatkowo:

 Rękaw do pieczenia Smietana 18 % ok 200 ml

 Przygotowanie:

Mięso myję, kroję w mniejsze plastry,kawałki. Cebulę obieram,kroję w plastry

. Składniki marynaty łącze, polewam mięso, mieszam. Mięso i cebulę przekładamy do rękawa,wlewam szklankę wody. Mieszam.Zamykam. Rękaw z mięsem przekładam do brytwany. Piekę ok1.5 godz w 170 stopniach. Po tym czasie rozcinam rękaw i przekładam mięso z sosem do brytwany ,dodaję śmietanę, mieszam. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę jeszcze ok 5 min. Podaję z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF