Witam Was ;)
Tak jak obiecałam ,podaję przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu , karkówkę duszoną w jałowcu w sosie własnym. 🥗🥘🥗🥘🥗🥘🥗🥘
Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie Skworcu
https://www.skworcu.com.pl
Będzie Mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki Gotowaniepatli🥰❤🥰❤🥰
❤
Składniki:
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
1kg karkówki wieprzowej
1 duża CEBULA
Marynata :
5 ziaren jałowca Skworcu
5 liści laurowych Skworcu
5 łyżek czosnku granulowanego Skworcu
5 łyżek przyprawy do wieprzowiny Skworcu
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka czerwonej papryki mielonej Skworcu
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
2 łyżki ketchupu
1 łyżeczka miodu
Dodatkowo:
Rękaw do pieczenia
Smietana 18 % ok 200 ml
Przygotowanie:
Mięso myję, kroję w mniejsze plastry,kawałki.
Cebulę obieram,kroję w plastry
.
Składniki marynaty łącze, polewam mięso, mieszam.
Mięso i cebulę przekładamy do rękawa,wlewam szklankę wody. Mieszam.Zamykam. Rękaw z mięsem przekładam do brytwany.
Piekę ok1.5 godz w 170 stopniach.
Po tym czasie rozcinam rękaw i przekładam mięso z sosem do brytwany ,dodaję śmietanę, mieszam. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę jeszcze ok 5 min. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz