Uwielbiam szybkie dania jednogarnkowe zwłaszcza w ten jesienny czas. Pyszne danie ,które idealnie wpasowuje się nie tylko na rodzinne obiady. Dziś w roli głównej Makaron Mini RURKI Lubella ze szpinakiem i serem cheddar smakuje idealnie :) Polecam i smacznego :)
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
- 250 g makaronu rurki Mini Lubella
- 200 ml wody
- 150 ml smietany 18%
- 3 garście świeżego szpinaku
- 10 dag sera żółtego tartego np. Cheddar
- Sól i pieprz do smaku
- 1 /2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Makaron Rurki Mini Lubella gotuję w osolonej wodzie al dente. W garnku o grubym dnie wlewam wodę i śmietankę.
Podgrzewam następnie dodaję sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Następnie dodaję tarty cheddar oraz zielony szpinak.
Mieszam dokładnie.
Dodaję makaron.
Mieszam i w razie potrzeby jeszcze doprawiam.
Solą i pieprzem.
Podaję od razu.

1 komentarz:
makaron + szpinak + ser, moje ulubione połączenie :)
Prześlij komentarz