3 paź 2017

MAKARON SEROWY ZE SZPINAKIEM



Uwielbiam szybkie dania jednogarnkowe zwłaszcza w ten jesienny czas. Pyszne danie ,które idealnie wpasowuje się nie tylko na rodzinne obiady. Dziś w roli głównej Makaron Mini RURKI  Lubella ze szpinakiem i serem cheddar smakuje idealnie :) Polecam i smacznego :)

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:


  • 250 g makaronu  rurki Mini Lubella
  • 200 ml wody
  • 150 ml smietany 18%
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 10 dag sera żółtego tartego np. Cheddar
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 /2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
PRZYGOTOWANIE:


Makaron Rurki Mini Lubella  gotuję w osolonej wodzie al dente. W garnku o grubym dnie wlewam wodę i śmietankę.
Podgrzewam następnie dodaję sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.

Następnie dodaję tarty cheddar oraz zielony szpinak. 

Mieszam dokładnie. 
Dodaję makaron. 
Mieszam i w razie potrzeby jeszcze doprawiam. 
Solą i pieprzem.
Podaję od razu.






Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu

1 komentarz:

Zuza pisze...

makaron + szpinak + ser, moje ulubione połączenie :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF