2 paź 2017

SAŁATKA MAKARONOWA Z FETĄ


SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB :
  • 1 szklanka drobnego makaronu Lubella Mini Rurki
  • 3 jaka
  • 1 /2 cebuli
  • 10 dag dowolnej wędliny najlepiej w plastrach
  • 10 dag sera typu feta
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz do smaku
SPOSÓB RZYGOTOWANIA:

Jajka gotuję na twrdo, obieram i drobno kroję w kostkę.
 Makaron gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy al'dente. Studzę.

Ogórki konserwowe drobno siekam. 

Cebulę obieram i kroję w kostkę.
 Natkę pietruszki myję i drobno siekam. 
Fetą drobno siekam. Szynkę kroję w kostkę. 
Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dodaję majonez, jogurt sól i pieprz do smaku. Mieszam.

Pozostawiam w lodówce na ok 30 min.  








Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF