17 wrz 2015

Naleśniki Na Słono Ze Szpinkakiem

Uwielbiam naleśniki, zwłaszcza te na słono.
 Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem na pewno posmakują nie jednemu niejadkowi.






Naleśniki Na Słono Ze Szpinakiem 

Składniki: 
  • Składniki na Farsz :
  • 300 g szpinaku może być mrożony
  • 1 Cebula
  • 4 płaty papryki czerwonej konserwowej
  • 4 ogórki konserwowe, można dodać te  w musztardzie albo chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 20 dag sera żółtego
  • 150 ml jogurtu naturalnego, ja dodaje tego 0%
  • 2 łyżki majonezu (ja dodaje Kielecki)
  • 4 łyżeczki ketchupu pikantnego
  • Po pół łyżeczki:pieprzu,wegety, czosnku suszonego ,papryki ostrej
  • Opakowanie suszonej pietruszki
  • Przyprawa gyros lub do kurczaka
  • Ok.10 sztuk zielonych oliwek ze słoika 
Składniki na Ciasto:
  • szklanka zimnego mleka
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • sól i pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • oliwa do smażenia
 Sposób przygotowania:
 
• Z ciasta naleśnikowego robimy naleśniki mi wyszły ok. 6 sztuk 
• Szpinak kładziemy na patelnie ,dodajemy czosnek i przyprawy dusimy
 • Do usmażonego czosnku dodajemy:majonez ,jogurt i kechup .Nadal smażymy całość uważając by się nie przypaliło. 
• Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka.
 • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. 
• Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki 
• Ser kroimy w plastry.
 • Na koniec do farszu dodajemy pietruszkę według gustu.
 • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem na środek kładziemy farsz i po 2 plastry sera
 • Naleśniki zawijamy i kładziemy do naczynia żaroodpornego
 • Całość polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym
 • Na wierzch kładziemy po plastrze sera żółtego
 • Pieczemy aż ser się rozpuści ok. 15 minut

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF