Znakomite Lekkie Leczo Wegańskie to bardzo fajne rozwiązanie na dzień bez mięsa.
Leczo wykonałam z pomidorkami suszonymi, chrupiącymi pędami fasoli, świeżego selera, czerwonej delikatnej cebulki, świeżych liści szpinaku oraz słodkiej marchewki.
Wykonanie tej potrawy jest szybkie i bardzo przyjemne.
PRZEPIS W PEŁNI MOJEJ INWENCJI!!
PRZEPIS W PEŁNI MOJEJ INWENCJI!!
WEGAŃSKIE LECZO Z PĘDAMI FASOLI
Składniki:
- 1 Marchewka
- 1 Cebula czerwona
- 2 Garście pędów fasoli
- 2 Garście Świeżego szpinaku
- 2 Łodygi świeżego Selera
- 8 Pomidorków suszonych z zalewy
- 2 Łyżki masełka albo kostki masła skamowego
- 2 Łyżki przecieru pomidorowego
- 2 Łyżki czerwonej papryki łagodnej
- 1 Łyżka papryki ostrej
- 1 Łyżeczka pieprzu
- 1/2 Łyżeczki soli
- 2 Ząbki czosnku
- 1/3 Szklanki wody przegotowanej
Sposób przygotowania:
- Cebulę kroimy w kostkę, nie musi być równą
- Czosnek również kroimy w małą kostkę
- Marchewkę trzemy na małych oczkach
- Szpinak myjemy
- Pędy fasoli również myjemy
- Łodygi selera myjemy i kroimy w kostkę
- Pomidorki suszone kroimy w kostkę
- W garnku o podwójnym dnem roztapiam masełko
- Do garnka wkładam czosnek wraz z cebulką
- Po upływie 2 minut dodaję tartą marchewkę
- Duszę ok 2 minut
- Dodaję szpinak, seler oraz pomidorki
- Następnie dodaję przypraw wraz z przecierem
- Wszystko dokładnie mieszam i dusze ok 2 minut
- Dodaję wodę
- Duszę ok 10 minut co jakiś czas mieszając.
- Na koniec dodaję pędy fasoli. Dodaje je na koniec ponieważ pędy nie stracą chrupkości w smaku.
- Całość jeszcze duszę ok 3 minut.
- Podaję gorące.
- Smacznego
1 komentarz:
To wyglada super ! I napewno tak smakuje :)
Prześlij komentarz