SKŁADNIKI :
- 200 g Margaryny
- 150 g Cukru ja dałam brązowy
- 4 żółtka ,4 białka
- 10 Kropli Olejku Waniliowego
- 10 ml soku z Cytryny
- 150 g Mąki Tortowej
- 200 g Mąki Pszennej
- Szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
•Rozdzielić Jajka na żółtko i białko i wlać osobno do 2 misek
•Masłowłożyć do odzielnej miski i miksować na najwyższych obrotach aż uzyskamy jednolitą masę.
•Do ubitej masy dodajemy stopniowo cały cukier dalej miksując na najwyższych obrotach
•Następnie dodajemy żółtka i miksujemy.
•W oddzielnej miseczce ubijamy na sztywną pianę Białka.
•W między czasie do Miski z Masą dodajemy oba rodzaje mąki. Całość lekko miksujemy żeby produkty się połączyły.
•Do zmiksowanego ciasta dodajemy białko .Całość mieszamy łyżką bardzo delikatnie.
•Foremki smarujemy cienką warstwą oliwy lub oleju.
•Do rozgrzanego piekarnika 160°C wkładamy formę i pieczemy ok.20 minut ( ja piekę bez nawiewu góra –dół).
•Po upieczeniu babeczki pozostawiamy w foremkach aż wystygnie
•Masłowłożyć do odzielnej miski i miksować na najwyższych obrotach aż uzyskamy jednolitą masę.
•Do ubitej masy dodajemy stopniowo cały cukier dalej miksując na najwyższych obrotach
•Następnie dodajemy żółtka i miksujemy.
•W oddzielnej miseczce ubijamy na sztywną pianę Białka.
•W między czasie do Miski z Masą dodajemy oba rodzaje mąki. Całość lekko miksujemy żeby produkty się połączyły.
•Do zmiksowanego ciasta dodajemy białko .Całość mieszamy łyżką bardzo delikatnie.
•Foremki smarujemy cienką warstwą oliwy lub oleju.
•Do rozgrzanego piekarnika 160°C wkładamy formę i pieczemy ok.20 minut ( ja piekę bez nawiewu góra –dół).
•Po upieczeniu babeczki pozostawiamy w foremkach aż wystygnie
2 komentarze:
Ślicznie Ci wyszły :)
Bardzo dziękuję :)
Prześlij komentarz