5 maj 2016

Płatki Ryżowe

Śniadanie- BŁYSKAWICZNE PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z BANANEM


SKŁADNIKI: Na 1 Osobę
1/2 Szklanki Płatków Błyskawicznych Ryżowych 
1 Szklanka Mleka 0%
1 Banan

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mleko gotuję.
Dodaję płatki ryżowe. Mieszam i zestawiam z palnika. 
Pozostawiam jeszcze ok 1 minuty.
Przelewam do miseczki. 
Dodaję banana. Można go albo porwać na części lub pokroić w plastry. 
Można dodać cukier ale banan sam w sobie jest słodki więc nie trzeba dosładzać. 



2 komentarze:

Szybka Pizza pisze...

Takie płatki ryżowe przypominają mi moje śniadania z dzieciństwa :) Bardzo dziękuję za przypomnienie tak prostego, ale pysznego dania! :) Mam nadzieję, że jutro moim dzieciom zasmakuje, bo ileż można jeść owsiankę i kanapki na śniadanie, a to właśnie uwielbiają ;)

Pozdrawiamy całym zespołem Szybkiej Pizzy! :)

patkauk87 pisze...

Bardzo się cieszę. Dla mnie te płatki są cudowne podane z dodatkiem owoców na prawdę są przepyszne. Pozdrawiam.

Printfriendly

Print Friendly and PDF