Śniadanie- BŁYSKAWICZNE PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z BANANEM
SKŁADNIKI: Na 1 Osobę
1/2 Szklanki Płatków Błyskawicznych Ryżowych
1 Szklanka Mleka 0%
1 Banan
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mleko gotuję.
Dodaję płatki ryżowe. Mieszam i zestawiam z palnika.
Pozostawiam jeszcze ok 1 minuty.
Przelewam do miseczki.
Dodaję banana. Można go albo porwać na części lub pokroić w plastry.
Można dodać cukier ale banan sam w sobie jest słodki więc nie trzeba dosładzać.
2 komentarze:
Takie płatki ryżowe przypominają mi moje śniadania z dzieciństwa :) Bardzo dziękuję za przypomnienie tak prostego, ale pysznego dania! :) Mam nadzieję, że jutro moim dzieciom zasmakuje, bo ileż można jeść owsiankę i kanapki na śniadanie, a to właśnie uwielbiają ;)
Pozdrawiamy całym zespołem Szybkiej Pizzy! :)
Bardzo się cieszę. Dla mnie te płatki są cudowne podane z dodatkiem owoców na prawdę są przepyszne. Pozdrawiam.
Prześlij komentarz