19 wrz 2016

BARSZCZ BIAŁY Z PARÓWKAMI I JAJKIEM

A może tak inna wersja tradycyjnego barszczu białego? A może zamienić pyszną wędzoną kiełbasę zamienić na drobiowe parówki? Dlaczego nie? Zaczynamy :)


SKŁADNIKI:

 

1 butelka ok 500ml barszczu białego

5 ziemniaków

4 jajka

3 parówki drobiowe

1 cebula

Ocet

Pieprz, sól, czosnek

Natka pietruszki

Olej

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

Na rozgrzaną patelnie wlewam olej. 

Parówki kroję w plasterki.

 Cebulę drobno siekam.

 Wszystko wrzucam na olej i smażę.

 Między czasie gotuję jajka na twardo.

Do garnka wlewam 2 litry wody. 

Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody. 

Gotuję do miękkości.

 Solę do smaku.

 Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę.

 Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.

Jajka obieram i kroję w ćwiartki.

 Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko.

Smacznego. 

 

 




5 komentarzy:

Unknown pisze...

Bardzo lubie takie zupy!

patkauk87 pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
patkauk87 pisze...

Pyszne są takie zupy.

Anonimowy pisze...

już mam pomysł na obiad ;-)

-------------------------------------------------------

http://bit.ly/2exPe2V

Anonimowy pisze...
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF