19 wrz 2016

FARSZ Z JARMUŻU I SERA FETA MOCNO CZOSNKOWY

Znakomity Farsz z Jarmużu z dodatkiem bardzo dużej ilości czosnku oraz fety. Fajny farsz do mięsa i słonych przekąsek. 


SKŁADNIKI:

100 g jarmużu

1 cebula

Ząbek czosnku

Szczypiorek

Natka pietruszki

1/2łyżeczki chilli, czosnku suszonego, pielrzu, wegety, papryki ostrej

5łyżek jogurtu naturalnego

Ok100 g sera feta

1łyżka masła



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:



 Do rondla wkładam łyżeczkę masła. Międzyczasie jak masło zacznie się topić siekam bardzo drobno cebulę, czosnek oraz pietruszkę i szczypiorek. Wrzucam do garnka i smażę aż cebula się zarumieni. Następnie dodaję poszatkowany jarmuż. Lekko mieszam i duszę ok 3min. Dodaję przyprawy według smaku.

Ja lubię ostry farsz więc dodaję więcrj chilli. Na koniec dodaję rozdrobnioną fetę oraz jogurt naturalny. Zdejmuję z palnika i mieszam całość.

Taki farsz może stać w lodówce ok 2 dni.

 

2 komentarze:

Kasia Sarna pisze...

uwielbiam jarmuż! pyszny przepis :)

patkauk87 pisze...

Ja też uwielbiam mimo że całkiem nie daw o go odkryłam :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF